سوختگی نوعی آسیب به گوشت یا پوست است که بر اثر گرما ، برق، مواد شیمیایی، اصطکاک یا پرتو به وجود می آید.
2.     سوختگی هایی که تنها بر سطح پوست اثر می گذارند را زخم سوختگی سطحی یا سوختگی های درجه اول می نامند.
3.     سوختگی با ضخامت نسبی یا سوختگی درجه دوم هنگامی اتفاق می افتد که لایه های زیرین پوست آسیب می بینند.
4.     در سوختگی با ضخامت کامل یا سوختگی درجه سوم به همه لایه های پوست آسیب می رسد.
5.     در سوختگی نوع چهارم بافت های عمیق تر مانند عضلات یا استخوان آسیب می بینند.
6.     استفاده از  ، پانسمان های مناسب و استاندارد در درمان سوختگی نقشی مهم و کاربردی دارند.

آب سرد روی سوختگی نریزید

آب آشامیدنی استریل نیست و برخی میکروب های آن در دستگاه گوارش از بین می رود، ولی پوست سوخته این قابلیت را ندارد و میکروب ها روی بخش دچار سوختگی نشسته و موجب بروز عفونت می شود.
تاول روی سوختگی را نترکانید.

آیا می دانید ترکاندن تاول پس از سوختگی چه عوارضی دارد ؟!

در صورت ایجاد تاول روی قسمت سوخته از پاره کردن آن خودداری کرده چرا که تاول نوعی پوشش مناسب برای جلوگیری از ورود میکروب ها محسوب می شود.

کم و بیش همیشه شنیده ایم که در مواقع سوختگی ، خمیردندان، سیب زمینی و تخم مرغ می توانند سوختگی را درمان کنند!!
 
تخم مرغ، آنتی میکروبیال نبوده و حتی می تواند نوعی از میکرو ارگانسیم ها را وارد بدن کند.
خمیردندان نیز می تواند حساسیت زا باشد و سوختگی را بدتر کند.

 

‌ نقش تغذیه در بیماران سوختگی 

 

 

در زمان سوختگی به علت شوک شدید تعادل الکترو لیت  ها و مایعات منفی می شود ، به عبارتی پروتئین ها؛ نمک و مایعات بدن به هدر می روند و وزن بدن کاهش می یابد . نقش تغذیه در این بیماران در درجه اول پیشگیری از ایجاد سوء تغذیه ، کمک به برقراری تعادل آب و الکترولیت ها برای جلوگیری از شوک و تسریع التیام زخم ها و همچنین کنترل قند خون افزایش یافته به علت استرس وارد شده به بدن می باشد . 
انرژی مورد نیاز باید به گونه ای تنظیم شود که نیاز بیمار را در این دوره تامین کند. در رژیم روزانه باید از منابع پروتئینی با کیفیت خوب استفاده شود . دریافت مقدار کافی اسید های چرب ضروری به جهت نوسازی بافت های بدن ضروری است و در نهایت ویتامین ها و املاح معدنی طبق نیاز بیمار از طریق رژیم غذای و یا دریافت مکمل ها باید تامین شود . 
این چهار گروه مواد باید در برنامه تغذیه بیمار باشد: 
الف:لبنیات شامل شیر، ماست ، دوغ (فرد بیمار باید روزانه 4-3 لیوان شیر بنوشد)
ب: گوشت .. شامل انواع گوشت و حبوبات نظیر لوبیا، نخود ، عدس. بهتر می باشد که
 به فرد بیمار روزانه 200 گرم گوشت داده شود.(بهترین نوع گوشت ، گوشت ماهی می باشد)
ج: میوه جات: در این گروه بعضی میوه جات اهمیت بیشتری دارند . مثلا موز ، انجیر و مرکبات
د: سبزیجات : در رژیم غذایی بیمار روزانه می
 بایست سبزیجات ضد عفونی شده و تازه وجود داشته باشد. از آنجاییکه در رژیم افراد مبتلا به سوختگی حساسیت خاصی بر میزان مواد پروتئینی مصرفی در مرحله اول و سپس نشاسته ای در مرحله بعد می باشد می توان تقسیم بندی فوق را تا حدود تغییر داد. این تغییر صرفا به منظور درک بهتر افراد مبتلا به سوختگی  و  نیز تسهیل استفاده از آنها از جداول گروه های شش گانه مواد غذایی می باشد.

 
شروع درمان سوختگی

 

سوختگی سطحیدرمان سوختگی با عسلدرمان انواع زخم سوختگیزخم سوختگی


نظر پزشک

در زخم سوختگی زمان طلایی ما 24 ساعت اول سوختگی می باشد که با شروع اقدامات درمانی مناسب در اولین ساعات بعد از سوختگی می توانیم از ایجاد بافت مرده ویا عفونت زخم سوختگی جلوگیری کنیم. در سوختگی بسته به میزان آسیب بافتی وعمق آن درمان انتخاب می شود و در سوختگی های درجه 2 و 3 بهترین روش استفاده از پانسمان های مرطوب حاوی آنتی بیوتیک های موضعی می باشد؛ که با استفاده از این پانسمان ها میزان عفونت و همچنین نیاز به جراحی در مراحل بعدی به حداقل می رسد و در نهایت در مراحل انتهایی درمان , بیمار کمتر دچاراسکارهای ناشی از سوختگی خواهد شد. برای درمان زخم سوختگی به ما مراجعه کنید ...